Mali slovar strokovnih izrazov

Zdravljenje zobnih korenin

Znižane dlesni

Zdravljenje zobnih korenin - Zobni živec - Granulom - Gnojenje dlesni
Imam problem z znižanjem dlesni zob. Ker so se mi dlesni znižale tako da mi ne prekrijejo korenin zob in se mi zobje majejo kar povzroča bolečine in oteče spodnja ustnica . Zanima me če se to lahko pozdravi. Prosim da mi odgovorite in priporočate na koga se naj obrnem ali kaj storim.

O parodontalni bolezni in umikanju dlesen sem že kar nekaj napisala, zato se bom omejila le na odgovor o otekanju dlesni. Kadar se umakne dlesen, se pod dlesno topi, izgineva tudi kostnina, ki zob drži v kosti, zato se začne zob majati. Med zobom in dlesno nastaja vse globlji žep, ki se lahko vname. Takrat zateče. Kadar je vnetje močnejše, lahko zateče tudi ustnica. Ko parodontalna bolezen napreduje in se dlesen bolj in bolj umika, lahko kost pod njo izgine prav do vršička zobne korenine. Takrat se lahko vname tudi zobni živec, čeprav zob nima ne kariesa, ne plombe.
Svetujem Vam, da se oglasite pri svojem osebnem izbranem zobozdravniku , da vas pregleda, morda napravi rentgenski posnetek in določi diagnozo, ter nato terapijo.

Vsa pogosta vprašanja Naročite se