Mali slovar strokovnih izrazov

Občutljivi zobni vratovi in umik dlesni

Umik dlesni - bojim se da bom izgubila zobe

Občutljivi zobni vratovi in umik dlesni - Obrabljeni zobje
Stara sem 25 let in že od malega imam probleme z dlesnami. Skoraj pri vsakem umivanju zob sem opazila kri. Uporabljam zelo mehko zobno ščetko, redno si umivam zobe (čim bolj pravilno), pa vendar čutim kako mi dlesni odstopajo. Občutljiv imam spodnji zob, kjer sploh nimam več dlesni. Zobozdravnik mi je svetoval naj si umivam od spodaj navzgor, vendar nič ne pomaga. Zob je še vedno trdno zakoreninjen (se ne maje), vendar me je strah, da mi bo izpadel. Kaj lahko storim, da to preprečim? Zanima me še, če mi zob izpade, kaj mi zobozdravnik lahko naredi (umeten zob, mostiček???)?

Premalo podrobno ste mi opisali svoje težave, predvidevam pa da se Vam umika dlesen zaradi preveč intenzivnega ščetkanja in nepravilne tehnike ščetkanja. O tem sem kar nekaj napisala v poglavju o občutljivih zobnih vratovih in umiku dlesni. Pravilna tehnika čiščenja pa je opisana v poglavju čiščenje zob. V kolikor je zob še trden, zagotovo ne bo izpadel.
S pravilno izbiro ščetke (srednja trdota) in pravilno tehniko ščetkanja se dlesen ne bo popravila, vendar se ne bo več umikala. Zato naj Vas nadomestitev še ne skrbi, vedno se da zob nadomestiti.

Vsa pogosta vprašanja Naročite se