Mali slovar strokovnih izrazov

Kirurški posegi

Udarec v čeljust mi je zamaknila čeljust

Zobna kirurgija - Kirurški posegi na zobeh - Čeljustni sklep - Apikotomija
Star sem 21 let. Pred 9 leti sem se udaril v levo stran čeljusti, zato mi je kasneje začela rasti postrani.Mislim, da je do tega prišlo zaradi udarca,ki je kost premaknil oz. izbil iz pravega tira.Moti me,saj nekako bolj štrli ven kot desna čeljust.Zato me zanima ali je možna kaka operacija, da se čeljust popravi oziroma premakne nazaj v pravo lego.Zanima me tudi kakšen je postopek,ali je treba plačati, ali ostanejo brazgotine?

Morala bi Vas videti, da bi lahko ocenila kakšne vrste oskrbo potrebujete. Sama nisem pravi naslov za to. V kolikor gre za operacijo le zaradi izgleda, se oglasite do specialista plastične kirurgije. Če pa gre tudi za motnje funkcije (govor, prehranjevanje?) bi Vas moral pregledati specialist maksiofacialni kirurg.
Najprej je potrebno ugotoviti kakšne vrste nepravilnost imate, da se lahko nato določi kirurški poseg ali več kirurških posegov za doseg učinka. Ker ste mi vprašanje zastavili dvakrat, bom eno posredovala specialistu maksiofacialne kirurgije. Sama bi v tem primeru skušala pridobiti mnenje obeh, maksiofacialnega in plastičnega kirurga, morda bosta tudi terapijo izvedla v sodelovanju.

Vsa pogosta vprašanja Naročite se