Mali slovar strokovnih izrazov

Estetika - izgled

Beljenje zob doma in pri zobozdravniku

Zanima me, kakšne so možnosti uspešnega beljenja zob, porumenelih zaradi kave in cigaret, s komercialnimi izdelki in kakšni so postopki beljenja pri zobozdravniku?

Beljenje zob z notranjim obarvanjem

Mlečni zobje so bili skorajda snežno beli, z rastjo stalnih pa so se začele pojavljati težave. Vsi zobje so rahlo rumenkasto/rjavkaste barve, sprednji pa imajo poleg tega se svetlejše madeže, ki postanejo najbolj izraziti, ko sem prehlajena, tako da imam včasih skoraj črno-bele zobe. Zobozdravnik je dejal, da je to najbrž posledica jemanja velikih količin železa v otroštvu. Je to res?

Beljenje zob

Tudi jaz se zanimam za beljenje zob. Najugodnejša varianta?

Črne obloge na zobeh, ki jih zobozdravnica ne more odstraniti

zadnje 2 leti opažam črne obloge, ki se mi pojavljajo na notranji in zunanji strani zob. Ker sem mislila, da imam karies,sem pri svoji zobozdravnici iskala strokovno mnenje. Ko mi je pregledala zobe, mi je dejala, da ne gre za karies, ampak njej neznane obloge. Prosim za vaše mnenje:

Estetsko popravilo nepravilno vraščenih zob?

Zanima me, če je možno iz popolnoma estetskih razlogov enko, dvojko in trojko zgoraj ustrezno obrusiti oz. popraviti tako, da bi le-ti bili v liniji. Navedeno tri zobe na obeh straneh zgornje čeljusti imam namreč nepravilno vraščene.

Korekcija sprednjih zob, ki so se okrušili in obrabili

Zanima me, ali je možno na kak način "podaljšati" zgornje in spodnje enke, ki so se mi obrusile(za kak milimeter) zaradi grizenja raznih kovinskih predmetov pri učenju, kar sem prenehal, odkar sem opazil obrabo zob. Sedaj imam zaradi tega težavo pri ugrizu in izgovarjanju sičnikov, kar me neznosno moti in upam, da obstaja kakšen način, da se to popravi?

Kristalček v zob

Jaz si zelo želim kristalček v zob in me zanima če lahko ima ta poseg kakšne zaplete ali trajne posledice?

Krivi zobje podočniki

Jaz imam zelo krive sprednje zobe in sicer imam podočnjaka oba preveč ven,tako da prednji zobje so zelo zelo krivi, kaj bi mi priporočali?

Lepši izgled zob zabarvanih zaradi zdravil

Zobe imam obarvane rjavkasto/rumenkasto,kar izhaja iz mojega otroštva. Ko sem bil star 5 let sem zbolel za paratifusom,ki so ga takrat zdravili z zdravili,ki so vsebovala kloramfenikol (po pripovedovanju moje mame).Kot posledica teh zdravil so mi stalni zobje zrasli v omenjenem neprijetnem barvnem tonu...

Temen zabarvan zdravljen zob bi belil?

Imam sprednji zob, ki je bil zdravljen in je postal avitalen ter temno zabarvan, nekaj zob plombiranih in me zanima trajno beljenje zob. Tretji zob mi je zrasel postrani in me zanima vaše mnejne...

Nenormalna obraba sprednjih zob

Moj problem so zelo nazobčani incizalni robovi zgornjih in spodnjih enic in dvojk. Stara sem 22 let in z leti se je nazobčanost še povečala, namesto da bi se izravnala. Na dvojkah so se oblikovali pravi vršički...

Obarvani zobje in belilna sredstva za doma

Mene pa zanima ali obstaja kakšno naravno sredstvo, ki bi se dalo kupiti v drogeriji, za beljenje zob, poleg zobnih krem?

Odkrušena prednja zoba

Prednja zoba imam odkrušena in se mi počasi krušita naprej. Ne morem si ju niti pravilno krtačiti (navpično), ker sem ju tako še malo odkrušila, posledica tega pa je, da so se mi dlesni umaknile navzgor. Malo sem ju zbrusila, da bi ju poravnala...

Operacija zob

Imam zelo slabe zobje ( obliko mislim ) zanima me kakšen je postopek lepotne operacije zobovja oz. imela bi nove zobe kajti moja oblika je nečedna?

Kako odstraniti porumenelost zob?

Zanima me kako odstraniti porumenelost zob?

Problematične dvojke

Imela sem velike probleme z levo dvojko. najprej so mi zob zdravili predolgo časa, potem je odmrl in kasneje se mi je zlomil...

Problematični krivi zobje

Imam zelo krive zobe kar pa me obremenjuje pri nasmehu, samozavesti,skratka me zelo moti. Želela bi vedet ali je še kakšno upanje zame?

Rumene trojke

Stara sem 19 let in imam zgornje trojke zelo rumenkaste in se zelo očitno vidi od ostalih zob.prosim vas če mi lahko kako pomagate?

Rumeni zobje

Moji zobje so rumenkaste barve. Umivam si jih redno 3x na dan. Kaj naj storim da bi bili bolj beli?

Težave z zobmi

Včasih mi krvavijo dlesni in pri mojem poklicu je to zelo neprijetna zadeva. Zobe si sicer umivam 2x/dan...

Zatemnjen zob

Sprednji zob imam močno zatemnjen, kar je posledica zdravila v zobu ki ni bilo pravi čas odstranjeno. To bi rada odpravila, kaj lahko storim?

Dvignjena dlesen

Zobozdravnik mi je pred štirimi meseci prevleke odstranil in na dlesnih kirurško na novo definiral lok. Dlesen se je v teh letih v medzobnem prostoru kar precej dvignila...

Zobni emajl

Zaradi bulimije imam poškodovan zobni emajl (zobje so izgubili bele barvo in so ob koncu zoba prozorni). Ali se to da popravit?

Temen mrtev zob beljenje ali prevleka?

Zanima me, ali je možno beljenje zoba, ki ima uničen živec (že dvanajst let) oz. ali je beljenje takšnega zoba sploh uspešno?