VSAK ZOB IMA 5 PLOSKEV- ALI STE OČISTILI VSE?

Image title

Za uspešno nego zob in ustne votline potrebujemo ustrezne izdelke za higieno ali več različnih izdelkov: zobnih ščetk, nitko, interdentalnih ščetk…, saj ena sama zobna ščetka običajno ni dovolj.

Z zobno ščetko ščetkamo grizne ploskve ter notranje in zunanje ploskve zob. Vsak zob ima 5 ploskev, z zobno ščetko pa dosežemo le tri, kar je 60% zobnih površin.

Za čiščenje medzobnih dveh ploskev, ki obsegajo 40% zobnih površin pa bomo potrebovali še zobno nitko in interdentalne ščetke.

S študijami je bilo ugotovljeno, da je za preprečevanje kariesa in parodontalne bolezni zelo pomembno redno čiščenje vsaj dvakrat na dan. Redno mehansko odstranjevanje zobnih oblog je najučinkovitejša preventiva. Čiščenje z ustrezno tehniko vas bo obvarovalo pred tem, da težje dostopnih mest ne boste spregledali in izpustili. Dobro pravilo je, da vedno začnete čistiti na tistih mestih kjer imate največje težave.

Posebno pozornost posvetite čiščenju če:

• Imate implantate

• Imate v ustih protetična dela ali obrušene zobe

• Nosite ortodontski aparat

• V naprej se pripravite za pravilno tehniko nege kadar pričakujete oralno kirurški ali parodontalno kirurški poseg ali operacijo

• Imate suha usta, ste pod stresom, noseči, zmanjšano motoriko roke…

Za pravilno tehniko čiščenja boste potrebovali zobno ščetko, zobno nitko in interdentalne ščetke, morda pa tudi strgalo za jezik.


Želite izvedeti več?

Lahko nas pokličete na stacionarno številko 01 430 72 20; GSM številko 031 656 907 ali pa nam pišite preko kontaktnega obrazca.

Vse objave Naročite se