PREBERITE SI , PREDEN SI ZOBE ŠČETKATE Z OGLJEM

Ščetkanje zob z ogljem

Trendi kaj je zdravo se pojavijo in izzvenijo, se umaknejo. Zato je težko oceniti katere trende je vredno upoštevati.

Trenutno je zelo popularno oglje, saj nudi razstrupljanje in ima lahko belilni učinek na zobe.

Pa vendar, preden si začnete umivati zobe z ogljem je dobro, da veste za neprijetne stranske učinke trenda beljenja zob z ogljem.

Za čiščenje zob ali za uživanje uporabljajte le izdelke z medicinskim aktivnim ogljem. To ni oglje, ki ga lahko vzamemo direktno iz oglarske kope, niti ni žar oglje. Medicinsko aktivno oglje v prahu je mikroporozna oblika oglja, pridobljenega iz različnih surovin, kot so les, kokosove lupine, olivne koščice in drugo. Le te se aktivirajo s paro ali kemijskim postopkom.  Aktivno oglje v prahu je zelo fin prah. Gram aktivnega medicinskega oglja ima površino 2000 - 3500 m2.

Aktivno oglje v prahu res veže toksine in pline v prebavilih, nevtralizira želodčno kislino, a ne prehaja v kri. Izloči se v nespremenjeni obliki. Zaradi svoje izredno velike površine je izjemno abraziven. Zato, če ga uporabljate pogosto, lahko povzroči pretirano obrabo sklenine. Sklenina, ki ste jo izgubili zaradi pretiranega ščetkanja z aktivnim ogljem je izgubljena za vedno, saj se ne obnavlja. Zobje z obrabljeno sklenino pa postanejo bolj sivkasti ali rumenkasti, odvisno od barve notranje zobovine – dentina vaših zob. Če pa imate razgaljene zobne vratove pa lahko povzroči tudi preobčutljivost zob. Oglje lahko ob pogosto povzroči tudi zabarvanje dlesni, kar je lahko zabavno za pusta, nikakor pa ne za valentinovo. Če daljše časovno obdobje s črnim ogljem ščetkate zobe se lahko črn pigment iz oglja vtetovira v vaše dlesni. Tako lahko vaše dlesni sčasoma postanejo temnejše, sivkaste namesto zdravo rožnate. Pogosto po ščetkanju z aktivnim ogljem ostanejo delci pod dlesnijo in ker aktivno oglje ni topno lahko povzroči vnetje dlesni, če ga ne moremo dobro izprati.

Ker je trend uporabe oglja šele dobro nastal, morebitni dolgoročni neželeni učinki še niso znani.

Bodite previdni, včasih preveč dobrega ni dobro.


Želite imeti bolj bele zobe na varen način brez poškodbe zob? Naročite se: 031 656 901


Vse objave Naročite se