OBVESTILO O NAČINU DELA V ČASU CORONAVIRUSA / KORONAVIRUSA

Image title


»Kdor meni, da si ne more vzeti časa da poskrbi za svoje zdravje, si bo slej kot prej moral vzeti čas za bolezen. Kako se boš odločil ti?«

                                              Kitajski pregovor


Spoštovani!

Obveščam in seznanjam vas, da je začela veljati

Odredba o začasnih ukrepih za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) (Uradni list RS št. 22/2020 z dne 13. 3. 2020), ki jo je izdal minister za zdravje in se začne uporabljati 16. 3. 2020

Na podlagi 3. Člena te odredbe moramo vsi izvajalci zobozdravstvenih storitev do nadaljnjega prekiniti izvajanje vseh zobozdravstvenih storitev.

Čeprav vam ne moremo zagotoviti obravnave v prostorih naše zobozdravstvene ordinacije, smo vsem našim in tudi ostalim pacientom na voljo za triažo, posvet, nasvet in vprašanja na naših telefonskih številkah in e-pošti od doma. Imamo politiko vračanja klicev, tako da nas ni potrebno klicati večkrat. Klic vam bomo vrnili takoj ko bo mogoče.

Vse naše naročene paciente obveščam, da vas bomo glede novega termina poklicali nekaj dni preden imate dogovorjeni termin. Takrat bo že bolj jasno, kdaj vam lahko ponudimo nadomestni termin.

Vse naše paciente obveščam, da imamo od doma na voljo dostop do vse elektronske dokumentacije (rentgenske slike, izvide…), ki jo bomo posredovali vam ali v dežurno ambulanto, če bi jo morda morali obiskati v primeru, da bi potrebovali nujno zobozdravstveno pomoč.

Med nujna stanja sodijo:
- Močan zobobol (huda stalna bolečina, ko analgetik več ne pomaga)
- Akutna infekcija (vnetje, ki se kaže kot oteklina, težje požiranje in odpiranje ust, zvišana telesna temperatura)
- Večja krvavitev, ki se sama ne zaustavi v določenem časovnem obdobju (poškodba v področju zgornje in spodnje čeljusti oz. ustne votline)
- Poškodbe v področju zob (poškodba v področju zgornje in spodnje čeljusti oz. ustne votline

Vendar se nujno najprej obrnite na nas za triažo!

V izogib obisku ambulante nujne zobozdravstvene oskrbe vas prosim, da dosledno izvajate nego ustne votline, kot smo se jo naučili na treningih ustne higiene.

Coronavirus - Kdaj v ambulanto za nujno zobozdravstveno pomoč v času ko ne morete do svojega zobozdravnika


V primeru potrebe po nujnih zobozdravstvenih storitvah se boste lahko obrnili  na nujne zobozdravstvene ambulante (na primarni in sekundarni ravni), ki so organizirane v (tabela spodaj priložena):

-              Zdravstvenem domu Ljubljana,

-              Zdravstvenem domu Maribor,

-              Zdravstvenem domu Celje,

-              Zdravstvenem domu Kranj,

-              Zdravstvenem domu Novo mesto,

-              Zdravstvenem domu Koper in

-              Zobozdravstvenem domu Nova Gorica.Image title

Vse objave Naročite se