JE SNEŽNO BEL NASMEH RES PRAVA IZBIRA?

Pogosta želja pacientov je brezhiben snežno bel nasmeh. Tem željam lahko z današnjimi materiali in postopki zagotovo ustrežemo. Pri zelo redkih ljudeh tak nasmeh deluje naravno in atraktivno, večinoma pa žal deluje izumetničeno in nenaravno. Poruši harmonijo obraza.

Ključ za razumevanje barv je skrit v svetlobi, ki jo izžareva naše Sonce. Že Isaac Newton (1643–1727) je v svojih študijah o optiki spoznal, da je dnevna (bela) svetloba sestavljena iz svetlob različnih barvnih spektrov, tako kot jih vidimo razklonjene v mavrici.

Fizikalno so barve elektromagnetno valovanje različnih frekvenc in valovnih dolžin.

Barva je občutek spektra svetlobe, ki se od površin odbija ali se absorbira. Tak spekter svetlobe naše oko zazna, naši možgani pa ta spekter – prevedejo v občutek, ki ga poimenujemo z določeno barvo.

Image title


Barva kot jo pojmujemo širše je pravzaprav sestavljena iz

  • HUE oz. CHROMA – osnovna barva

  • TINT – vsebnost belega v barvi

  • TONE – vsebnost sivega v barvi

  • SHADE – vsebnost črnega v barvi

  • VALUE – svetlost oz. temnost barve

  • SATURATION – nasičenost barve

V barvnem krogu je 12 barv. Vse ostale barve so le razlikujejo po vsebnosti belega, sivega, črnega, svetlosti in nasičenosti barve.

Barva zob se mora vklopiti v obraz, biti mora v harmoniji z obrazom očmi in lasmi.

V grobem najprej ocenjujemo ali pristojijo tople ali hladne barve. Hladne barve se bolj ujemajo s srebrnkastimi toni, tople pa z zlatimi toni.

Barvna tipa POMLAD in JESEN sta topla barvna tipa, vsak pa ima lahko še svetlejše ali temnejše podtipe. Lepo se ujame s toplimi medeno zlatimi barvami.


Pomljadni tipiImage title


Barvna tipa POLETJE in ZIMA sta hladna barvna tipa in prav tako ima lahko še svetlejše ali temnejše podtipe. Lepo se ujame s hladnimi sivo srebrnimi barvami.

Poletni tipi

Zimski tipi


Želite izvedeti več?

Lahko nas pokličete na stacionarno številko 01 430 72 20; GSM številko 031 656 907 ali pa nam pišite preko kontaktnega obrazca.

Vse objave Naročite se