HAGT – hitri testi na novi SARS Covid 19 korona virus pri zobozdravniku

SARS Covid - 19 koronavirus


V naši ordinaciji je odslej na voljo samoplačniško testiranje s hitrimi antigenskimi testi na novi SARS Covid 19 korona virus. . Imamo vsa potrebna dovoljenja Ministrstva za zdravje in NIJZ ter smo registrirani v sistem e-zdravje.

Komu je namenjeno testiranje?

Testiranje je namenjeno za testiranje asimptomatskih pacientov. Asimptomatsko -  pomeni, da nimate znakov bolezni, da se počutite zdravi. Raziskave so namreč pokazale, da ste lahko okuženi tudi če se počutite zdravi in tako nevede s SARS Covid 19 virusom okužite druge. Pred testiranjem pri nas izpolnite s strani Ministrstva za zdravje predpisan Covid vprašalnik. Izmerimo vam tudi temperaturo.

Kaj storite, če imate znake okužbe?

Posvetujte se svojim osebnim zdravnikom. Morda se bo odločil, da je smiselno, da takoj opravite PCR test in se s tem izognete dvojnemu testiranju.

Ali je testiranje pri nas samoplačniško?

Da. . Ker smo samoplačniška ordinacija brez koncesije in nam država ne povrne sredstev za testiranje, je testiranje samoplačniško.

Ali so potrdila testiranja v naši ordinaciji enakovredna tistim potrdilom, ki jih dobite pri brezplačnemu testiranju?

Da. Rezultate testa tudi mi vpišemo v portal e-zdravje. Potrdilo o rezultatu testiranja Covid 19 HAGT vam lahko natisnemo takoj. Rezultat testa bo viden tudi na portalu z-vem kjer imate tudi ostale zdravstvene zapise kot so na primer e-recepti, e-napotnice, e-izvide in do katerih dostopate z digitalnim potrdilom. Rezultat testa si lahko natisnete od tam. Po izbiri pa lahko dobite obvestilo o rezultatu testiranja tudi preko NIJZ na mobilni telefon.

Kaj je potrebno prinesti s seboj na testiranje?

Za testiranje potrebujete osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Osebni dokument potrebujemo zaradi identifikacije, da ste to res vi. Kartico zdravstvenega zavarovanja pa potrebujemo, da vpišemo številko kartice v sistem e-zdravje.

Kakšni testi so na voljo pri nas?

Na voljo je testiranje z nazofaringealnim testom (skozi nos bris žrela), nazalnim testom (bris nosnic) in orofaringealnim testom (bris žrela skozi usta).

Ali se je za testiranje potrebno naročiti?

Da. Za testiranje se je potrebno predhodno naročiti.

Vse objave Naročite se